Home Vakantie met hond [allerlei tips en informatie]

Vakantie met hond [allerlei tips en informatie]

geschreven door Woef Welkom

Lekker op vakantie? Natuurlijk wil je dat je trouwe viervoeter meegaat. En dat kan! Woef Welkom heeft allerlei leuke accommodaties en handige tips voor je verzamelt die het extra makkelijk en leuk maken om met de hond op vakantie te gaan. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen, waar je met de auto naartoe kunt.

Vakantie met hond in Nederland

Een weekendje weg of lekker lang genieten van een bijzondere plek in Nederland? Samen met je hond. Ontdek hier talloze tips voor hondvriendelijke accommodaties, verspreid door het hele land. Van de Wadden tot Limburg en van Zeeland tot Friesland. Lekker verstopt in het groen in een bos of in de glooiende duinen aan de kust.

Van vakantiehuisjes tot B&B’s en hotels. Ook luxe huisjes met wellness beschikken tot de mogelijkheden! En zelfs aan huisjes met omheinde tuinen of terrassen is gedacht. Kortom; er is genoeg te kiezen en alles is écht leuk voor zowel jou als je hond!

Drenthe

Limburg

Friesland

Zeeland

De Waddeneilanden

De Veluwe

Overige regio’s en provincies

Vakantie met hond aan zee

Luxe, wellness vakantie met de hond

Omheinde vakantiehuisjes

Met de hond genieten van een vakantiehuis met omheinde tuin waar honden welkom zijn? Dat is ideaal, want zo kun je je hond lekker buiten laten spelen en ravotten. Wij verzamelden allerlei vakantiehuizen met omheinde tuin in Nederland, België, Duitsland en Engeland waar honden welkom zijn.

Met de hond naar Vakantiepark De Krim [onze ervaring]

Vakantie met hond in Duitsland

Woef Welkom is een groot fan van dit land. Favoriet zijn de regio’s de Harz en de Eifel voor een vakantie met hond, omdat je daarvoor niet lang in de auto hoeft te zitten. Beide gebieden zijn prachtig en je raakt er niet uitgekeken. Iets verder weg kun je bijvoorbeeld kiezen voor het Zwarte Woud vól natuur en cultuur.

Met de hond wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval
In de Eifel

Vakantie met hond in België

Met de hond op vakantie naar België? Niet te ver rijden en toch helemaal ertussen uit? Wij zijn vooral een groot fan van de prachtige Ardennen. Het gebied staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, met dichte bossen, kabbelende rivieren en groene valleien. En het is enorm hondvriendelijk! Maar de kust van België is ook fijn voor een vakantie met strand en zee.

Vakantie met hond in Luxemburg

Wij hebben verschillende hondvriendelijke accommodaties in Luxemburg voor je op een rij gezet. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. 

Vakantie met hond in Denemarken

Denemarken is één van de meest hondvriendelijke vakantielanden in Europa. Het fijne is dat je er veel leuke, hondvriendelijke vakantiehuisjes vindt. Vooral de lange, uitgestrekte stranden waar je nog echt de ruimte hebt lonken. Of je nu kiest voor Jutland of Seeland; je zult hier een heerlijke vakantie met de hond beleven.

Vakantie met hond in Zweden

Glooiende heuvels, prachtige bossen en stranden waar je heerlijk de ruimte hebt. In Skåne in het zuiden van Zweden vind je het. En ook fijn: goed te combineren met Denemarken.

Vakantie met hond in Frankrijk

Frankrijk is altijd een goed idee, ook voor een vakantie met de hond. Wat dacht je van Normandië, Bretagne of de prachtige Elzas? Zelfs een stedentrip Parijs is mogelijk. Of rij je liever door naar het zuiden? Laat je verrassen door onze tips en boek je hondvriendelijke vakantie naar Frankrijk.

Vakantie met hond in Oostenrijk

De frisse berglucht alleen al. Heerlijk! En de hond, die is gelukkig hartstikke welkom. Al meerdere keren zijn wij op vakantie naar Oostenrijk met de hond geweest. Elke keer weer zijn we enorm blij dat het zó hondvriendelijk is. Favoriet is de regio Vorarlberg. Niet alleen erg mooi, maar ook vanuit Nederland het snelst te bereiken. Ook Karinthië en Salzburgerland kunnen wij aanraden.

Vakantie met hond in Italië

Vakantie vieren in dit geweldige land verveeld nooit. Met de hond naar het Gardameer? Het bergrijke Zuid-Toril of de Dolomieten? Of wat dacht je van Toscane met zijn glooiende landschappen en oogstrelende dorpjes?

Vakantie met hond in Zwitserland

Op vakantie met de hond naar de bergen, omringd door bossen die zowel in de zomer als de winter oogstrelend zijn en vragen om eindeloze wandelingen. Zwitserland is één van de mooiste natuurrijke landen van Europa. En gelukkig is het niet heel erg ver rijden vanuit Nederland.

Vakantie met hond in Engeland

Wat ons betreft is dit het meest hondvriendelijke land van Europa. Mee de pub in? Geen probleem. En een aparte menukaart voor de hond is ook heel normaal. Zuid-Engeland -met zijn leuke badplaatsen en mooie stranden- is favoriet. Een vakantie in Dorset aan de Jurassic Coast of in een badplaats in Cornwall is simpelweg heerlijk. Ook de Cotswolds zijn een dikke aanrader.

Vakantie met hond in Schotland

Een waanzinnig mooi en gevarieerd land met landschappen die erom vragen om ontdekt te worden met je trouwe viervoeter.  

De regels per land

Met de auto op vakantie met de hond? Wij hebben de regels per land voor reizen met de hond per auto voor je op een rijtje gezet. We hebben gekozen voor de meest populaire bestemmingen in Europa. 

Een handige inpaklijst

Hond mee op vakantie? Met deze handige inpaklijst voor je hond vergeet je nooit meer wat mee te nemen.

Handige tips

Waar moet je aan denken en wat moet je regelen voordat je aan je vakantie met hond kunt beginnen? Zie deze artikelen met handige tips.

Handige producten

Handige producten voor je hond op vakantie? Denk aan een loopplank voor de hond, een tekentang of een waterfles.

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.