Home weekendje weg Weekendje weg met de hond naar Zuid-Limburg

Weekendje weg met de hond naar Zuid-Limburg

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Met de hond een weekendje weg naar Zuid-Limburg? Een heel goed idee! Je kunt er eindeloos wandelen door het glooiende landschap én samen bourgondisch genieten op leuke terrasjes. Wat te doen en waar te verblijven? In dit artikel ontdek je handige tips.

Weekendje weg met de hond naar Zuid-Limburg

Woef Welkom is dol op Zuid-Limburg. Het landschap is oogstrelend en we hebben ondervonden dat honden er hartstikke welkom zijn. Op vele terrassen staan waterbakken voor de hond klaar. Ook zijn er hondenloslopgebieden te vinden waar ze lekker vrij kunnen spelen en rennen. Daarnaast zijn er talloze leuke accommodaties waar je trouwe viervoeter welkom is.

Met de hond een weekendje naar Zuid-Limburg voelt al snel aan als een lange vakantie. Je waant je hier in Toscane, maar dan toch echt in Nederland. Er zijn wijngaarden in overvloed, maar het zijn vooral de gezellige dorpjes en steden en de gevarieerde natuur waar je al snel verliefd op wordt.

Met de hond naar losloopgebied De Heksenberg op de Brunssummerheide

Lekker wandelen met de hond door een prachtig natuurgebied in Zuid-Limburg? Wij tippen de Brunssummerheide. Het is het grootste heidegebied van Limburg dat ook nog eens veel variatie biedt. En het allerleukste? Er zijn maar liefst drie losloopgebieden! Lees ons artikel over losloopgebied Brunssummerheide De Heksenberg.


Andere leuke tips in Zuid-Limburg met de hond

Je kunt heerlijk wandelen op veel verschillende plekken. Wij vonden het leuk om het Drielandenpunt te bezoeken en van daaruit door de bossen te lopen. Je kunt direct vanuit het Drielandenpunt het bos in en de rode route volgen door Duitsland. Het Drielandenpunt is heel toeristisch, maar in het bos kwamen wij nauwelijks mensen tegen.

Ook schitterend: het Savelsbos. Dit bos bij Gronsveld is extra mooi in mei, want dan bloeit er daslook in overvloed. Dit geeft het bos een sprookjesachtige uitstraling. Ook rond het bos kijk je je ogen uit. Je ziet mergelgrotten, koeien en schapen in de wei en mooie wijnvelden. De hond moet hier wel aangelijnd blijven.

Daarnaast is wandelen door het Vijlenerbos in Vijlen een aanrader. Hier mag de hond op sommige stukken ook loslopen! Trek gekregen in koffie en vlaai of ander lekkers? Strijk neer bij Boscafé ’t Hijgend Hert. Dit is de enige boshut van Nederland op een hoogte van 260 boven NAP. Omringd door groen en met prachtig uitzicht. En er staan zogenaamde “kwispelbarren” voor je hond klaar! Nog meer tips om bij te eten en drinken? Zie ook het artikel leuke restaurants in Limburg waar honden welkom zijn


Met de hond naar Landal Hoog Vaals

Wil je op en tussen de heuvels van Zuid-Limburg verblijven met je trouwe viervoeter? Dat kan bij Landal Hoog Vaals. De ruime, moderne accommodaties bieden de uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes. Wij vinden dit een heerlijk vakantiepark met de hond.

Honden zijn welkom in verschillende accommodaties en ook op het park is aan de hond gedacht. Zo staan er Depodog bakken, krijg je een sleutel om het hek rondom het park te openen voor het maken van mooie wandelingen en mag de hond mee naar de brasserie waar waterbakken klaarstaan. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.


Wil je nog meer keuze?

Zie ook het artikel leuke vakantiehuizen in Limburg waar honden welkom zijn. Er staan vakantieparken tussen, maar ook vakantiehuizen van particulieren. Gezellig met zijn tweetjes en de hond of juist met een grote groep? Er zit voor ieder wat wils bij.

Ook leuk om te lezen:
Weekendje weg met de hond tips [hier kun je naartoe]
Weekendje weg met de hond naar Zeeland
Weekendje weg met de hond naar de Veluwe

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.