Home weekendje weg Weekendje weg met de hond naar de Veluwe

Weekendje weg met de hond naar de Veluwe

geschreven door Woef Welkom
2 reacties

Lekker een weekendje weg in eigen land en de hond meenemen? Kies voor de prachtige, natuurrijke Veluwe! Je kunt er eindeloos wandelen, zelfs in hondenlosloopgebieden, en er zijn talloze leuke accommodaties te vinden. In dit artikel allerlei tips voor een weekendje weg met hond naar de Veluwe.

Lees ook: wandelen met de hond op de Veluwe [al onze tips]

Over de Veluwe

De Veluwe is een heel bijzonder stukje Nederland in de provincie Gelderland. In dit enorme beschermde natuurgebied heeft de natuur vrij spel. De Nederlandse big five, zoals edelherten of wilde zwijnen, krijgen hier alle ruimte. Je vindt er zandverstuivingen, dikke bossen en mooie heidevelden.

Een weekendje weg met hond naar de Veluwe kun je het beste invullen met allerlei prachtige wandelingen. Dompel je onder in de waanzinnige natuur en kom daarna lekker bij in één van de vele leuke accommodaties die je op de Veluwe vindt waar honden welkom zijn.

Lees ook: 17x de leukste vakantieparken op de Veluwe waar de hond welkom is

Weekendje weg met hond naar de Veluwe - Woef Welkom

Met de hond wandelen bij Radio Kootwijk

Je kunt ook met de hond wandelen bij het nabijgelegen Radio Kootwijk. Dit ligt in het hart van de Veluwe. Hier kun je in een glooiend landschap heidevelden en zandverstuivingen zien. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden bevindt zich het monumentale zendstation Radio Kootwijk. Lees er meer over in dit artikel.

Lees ook: hondvriendelijke Natuurhuisjes op de Veluwe met omheinde tuin

Met de hond naar Radio Kootwijk - Woef Welkom

Hondenlosloopgebied Rozendaalse Veld

Het hele jaar door kunnen honden hun energie kwijt in het hondenlosloopgebied Rozendaalse Veld op de Veluwe. Het is een natuurgebied vol zandvlakten, hei en bos. Op sommige plekken doet het landschap haast Afrikaans aan. Een fijne plek om te wandelen! Meer weten? Lees ons uitgebreide artikel alles over hondenlosloopgebied Rozendaalse Veld.

Lees ook: weekendje weg met de hond naar Zuid-Limburg


Hondenlosloopgebied Speulderbos

Misschien wel één van de mooiste bossen van heel Nederland: het Speulderbos en Sprielderbos bij Putten, ook wel bekend als het Putterbos onder hondeneigenaren, want dat is het stuk waar je een prachtig hondenlosloopgebied vindt.

Dit grote hondenlosloopgebied ligt ten oosten van Putten. Het bevindt zich in één van oudste bossen van Nederland. Niet alleen de bomen zijn hierdoor waanzinnig mooi, je ziet er ook diverse oude grafheuvels. Je kunt gratis parkeren aan het einde van de Prins Hendrikweg. Vanaf deze parkeerplaats loop je zo het hondenlosloopgebied in. Lees hier: alles over het hondenlosloopgebied in het Speulderbos.

Lees ook: weekendje weg met de hond naar Zeeland.

Alles over het hondenlosloopgebied in het Speulderbos op de Veluwe
Alles over het hondenlosloopgebied in het Speulderbos op de Veluwe

Het Leesten hondenbos

Het Leesten hondenbos bevindt zich in Ugchelen, op de Ugchelse Berg op de Veluwe. Dit is in de buurt van Apeldoorn.

Het is een natuurgebied van 10 ha dat officieel een hondenlosloopgebied is. Het is een prachtig, gevarieerd bos met verschillende wandelpaden en bomen en planten. Honden kunnen hier klauteren op boomstammen, rennen door de modder en ravotten met andere honden. Grootste troef: het is omheind, dus je hond kan het gebied niet verlaten én er is een natte neuzenroute! Lees er meer over in dit artikel.

Lees ook: weekendje weg met de hond tips [hier kun je naartoe!]

Het Leesten, hondenbos - Woef Welkom

Met de hond overnachten bij Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen is een glamping op de Veluwe waar honden welkom zijn. Het beslaat een oppervlakte van ca. 2,5 hectare midden in Nationaal Park de Veluwezoom. Stap de glamping af en de wandel-, fiets- en mountainbikeroutes liggen aan je voeten. Dik genieten in de ongerepte natuur! Er zijn ruim 40 accommodaties beschikbaar; ruime lodgetenten, knusse pods en forest cabins (onze favoriet!). Lees hier een uitgebreid verslag over overnachten met je hond bij Buitenplaats Beekhuizen. Wil jij met je hond overnachten op de Veluwe bij Buitenplaats Beekhuizen? Klik hier voor aanbiedingen en om te boeken.

Met de hond naar Landal Miggelenberg

Een andere favoriet op de Veluwe om met je hond te verblijven is Landal Miggelenberg. Bij Landal Miggelenberg zit je middenin de natuur. Het ligt aan de voet van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Te midden van heuvels en bossen kun je hier in verschillende accommodaties vakantie vieren waarin een hond is toegestaan.

Wij verbleven er in een speciale hondenbungalow. Dit is een vierpersoonsbungalow (type 4CD) voorzien van een kunststof hondenmand, een voeder- en drinkbak en een hondenbench. Meer weten over wat van Landal Miggelenberg vonden? Lees dit uitgebreide artikel.

Wil jij ook met je hond naar Landal Miggelenberg om een weekendje weg met je hond op de Veluwe te vieren? Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring] - Woef Welkom

Nog meer accommodaties op de Veluwe met je hond

Er zijn nog meer leuke, bijzondere accommodaties te vinden waar je lekker een weekendje weg met je hond op de Veluwe kunt ervaren. Van vakantiehuisjes tot chalets en B&B’s.

Zo is er Park Berkenrhode. Verscholen in de bossen vind je luxe, stijlvolle en ruime vakantiehuizen waar honden welkom zijn. Geschikt voor 2 tot 8 personen. Per vakantiehuis mag je twee honden meenemen. Bijzonder: om je verblijf in een huisje op de Veluwe met je hond nóg aangenamer te maken, kun je kiezen voor één van de wellness vakantiehuizen. Voorzien van een sauna en hottub of jacuzzi.

Kamperen in een geweldige tent is ook mogelijk! Het Veluwe Bush Camp biedt plek aan 6 personen en heeft zelfs een eigen badkamer en een keukentje. Heerlijk luxe en toch heel natuurlijk in de buitenlucht verblijven dus.

Kijk voor nog meer adresjes naar met de hond overnachten op de Veluwe.

2 reacties

Ramona september 23, 2019 - 6:08 PM

Leuk om deze site tegen te komen. Wij gaan regelmatig met onze hond een weekje weg in Nederland en heb inmiddels een heel archief met hondvriendelijke huisjes met hondsproof omheinde tuinen. Ook heeft onze hond Charlie een eigen website met zijn belevenissen en een pagina met de links naar reeds bezochte accommodaties. Psst. Sinds kort ook België en Duitsland bezocht.

Reply
Woef Welkom september 27, 2019 - 11:29 AM

Wat leuk om te horen. Veel reisplezier nog!

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.